Kruhy pod očami – tipy ako im predísť a úspešne s nimi zatočiť

8

 

Ráno sa pozriete do zrkadla a sú tam opäť – kruhy pod očami. Ako sa ich zbaviť, aby ste si viac nepripadali ako malá panda? Dá sa im vôbec predísť? Nezúfajte, odpoveď je našťastie áno. ????

Kruhy pod očami a ich príčiny

Aby sme našli správny liek, musíme najprv odhaliť príčinu vzniku nepekných tieňov pod očami. Možno ste si všimli, že sa objavujú väčšinou po ťažkej noci. Najčastejšie si ich totiž privoláte práve nedostatkom spánku. Nie nadarmo sa pre krásu odporúča aspoň 8-hodinový spánok každý deň. Ten je dôležitý pre celkové zdravie vášho organizmu a dostatočnú regeneráciu tela aj ducha.

Kvalitný spánok je jedna vec. Čo však ostatné stránky vašej životosprávy? Tmavé kruhy pod očami totiž môžu vzniknúť aj v dôsledku nezdravého stravovania, nadmerného pitia kávy či častého plaču. Ak sa im chcete vyhnúť dajte zbohom najmä fajčeniu a alkoholu a vyvarujte sa stresovým situáciám. Práve pre tieto dôvody nie sú fialové kruhy pod očami výnimkou ani u mužov.

Iné je keď sú spôsobené genetickými danosťami alebo ukazujú na konkrétny zdravotný problém. Kruhy pod očami môžu signalizovať rôzne skryté ochorenia, alergie – najčastejšie sennú nádchu, infekcie, zápaly a podobne. Pri prvom podozrení navštívte svojho lekára a riešte problém odborne.

Ako sa ich zbaviť

Najjednoduchšie je zamaskovať ich make-upom a dobre zvoleným korektorom. To je však len dočasné riešenie a časom vás prestane baviť. Aj moja skúsenosť hovorí, že múdrejšie je ísť na to systematicky a zvoliť kvalitnú kozmetiku. Jemné očné okolie vyžaduje špeciálny krém.Ten má za úlohu ho hydratovať, spevniť jemnú pokožku v týchto partiách a posilniť mikrocirkuláciu krvi. Výsledkom je rozjasnená a omladená pleť bez kruhov a vačkov pod očami a samozrejme bez vrások.

Jednoznačne najobľúbenejším krémom na očné okolie, vrásky, opuchy a kruhy pod očami je SYN AKE sérum.

Ďalšou pomôckou môžu byť gélové náplaste, ktoré očnému okoliu navyše dodajú antioxidanty a kolagén.

Medzi najznámejšie domáce recepty patria zábaly s vychladenými kúskami uhorky a prikladanie studených lyžíc či čajových vrecúšok. Sú to triky, ktoré majú okamžitý účinok a môžete ich využiť kedykoľvek. Pomôžu však skôr na vačky a opuchy a navyše úľava, ktorú prinášajú opäť nie je trvalá. Dlhodobéodstránenie kruhov pod očami najlepšie dosiahnete pravidelným používaním správnych kozmetických prípravkov. Na pomoc si vezmite aj cvičenia tvárovej jogy, ktoré predtým pokožku prekrvia, urýchlia odchod toxínov z pleti a výborne ju predpripravia na nanesenie ošetrujúcich produktov.

 

Späť do obchodu